.

.

Assalamualaikum ! terima kasih ~ datang lagi yea ? hee

.

.

muahx !

Tuesday, May 17, 2011

penat dan puas !




huu , arini rase penattt la sangat sangat , nak tahu nape ? hee
anak anak murid mak aku datang , budak form 2 , alahai budak form 2 je ponn , kan ? hee
nak tau taa , dorg ni makan mcm raksasa makan tau taaa , hahaha
banyak gile makan , cepat je da abeh , sedang aku dok kemas kemas dapo tu , tibe2 mak masuk dapo ckp ,

''kakyong , tak cukup ! , kena masak lagi ''

''haa ? hayooo , oke oke , hee ''


aku pon dgn segera nye masak secepat mungkin ..

masak ape ? hee

mestila masak makanan specialty aku , spegethi .. dari dulu lg mbe2 aku selalu request aku masak spegethi ni , smpai aku jempot dak2 kelas aku dtg umah makan spegethi , tp bukan la spegethi je , mcm2 la lagi kan aku n mak aku masak , tp spegeti tu , seingat aku , smpai 3 round kot aku masak dlm periuk yg besaaa tuu , siyess penat gile babeng , tp sgt la puas bile tengok sume kawan2 kenyang , pastu dorang tambah lg , sedap katenye , hak3 ;D

yang ni pon , mak aku yang request aku masak spegeti ni , aku on je , senang je pon masak nye , yang ni 2 round je aku masak , tp dlm kuantiti yg sangat banyak , tapenah aku masak sebanyak cmtuu ,

sume orang tnye aku , cmne nak masak spegethi yg sedap ,
jawapan aku ,

BAWANG PUTIH ;D

hee , try laa , sangat sedap oke , ape2 masakan pon , klo buh bwg putih , sedapppp oooooo .
hee , pastu nak masak spegethi ni masuk la sekali tomato cincang , 2 ke 3 biji , cendawan butang , potong dadu , capsicum merah n hijau , potong dadu gak , hee , sumpah la sangat sedapppp , hee

pastu bahan bahan lain , korg sendiri pon tahu kan nak buh ape kan ?



2 comments:

Cik Ezy said...

untung la pndai masak..
best nye spagheti..
=)

airaniez wirdani said...

Rajin cik teyqah masak..bila nak kawen ni?haha